Management

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul

Managing Director van Renault Sport Racing

Managing Director Cyril Abiteboul zorgt ervoor dat alle aspecten van Renault Sport Racing structuur hebben, van genoeg middelen zijn voorzien en optimaal functioneren om het prestatiepotentieel te benutten. Daarnaast bepaalt hij de commerciële, marketing- en communicatiedoelstellingen om te garanderen dat Groupe Renault alle voordelen haalt uit zijn Formule 1-activiteiten.

Cyril Abiteboul

Career

Cyril kent het Anglo-Franse team en Renault van binnen en buiten. Na zijn afstuderen aan het Institut National Polytechnique de Grenoble kwam hij bij Renault in 2001 en werkte in verschillende functies op het hoofdkantoor in Frankrijk en ook bij het F1-team in Enstone. Door zijn commerciële inzicht werd hij tot Development Director van het Renault F1 Team in 2007 benoemd, waar hij zich bezighield met commerciële zaken, partners en het werven van sponsoren. Hij werd Executive Director in 2010 voordat hij terugkeerde naar Viry in 2011 toen Renault zijn F1-activiteiten opnieuw centreerde rond motorleveranties. Als Deputy Managing Director overzag Cyril alle contractuele relaties, marketing- en communicatie-activiteiten bij partnerteams en maakt een solide platform voor Renault toen het zich weer herstelde in zijn nieuwe gedaante.

Dankzij zijn succes in deze rol werd hij eind 2012 gevraagd door het Caterham F1 Team om het jongste hoofd van een F1-team te worden. Na het aansturen van de herstructurering van de Caterham Group kwam hij in juli 2014 terug bij Renault als Managing Director van Renault Sport F1 en maakte hij een succesvolle analyse voor de opbouw van een nieuw team waarmee Renault zijn lange F1-traditie zou kunnen voortzetten. In 2017 zal Cyril alle Grands Prix bijwonen.

Illustration

Official Partners

Team partners

Team partners

Management

Cyril Abiteboul

Cyril Abiteboul