Drivers

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Race driver #3

Date of birth 1 July 1989
Place of birth Perth (Australië)
Nationality Australisch
2020 statistics
Grand Prix started 171
Pole positions 3
Podiums 29
Wins 7
Fastest Laps 13
Points 1040

Daniel Ricciardo

Biography

Daniel Ricciardo begint aan zijn tweede seizoen als Renault DP World F1 Team coureur. In zijn eerste jaar met Renault-kleuren eindigde Daniel acht keer in punten scorende posities, met een vierde plaats tijdens de Italiaanse Grand Prix. Hij verzekerde zich van de negende plaats in het Formule 1-wereldkampioenschap 2019. Daniel heeft een indrukwekkende Formule 1 CV, met zeven overwinningen, 29 podiums en drie pole positions op zijn naam. Zijn reis naar de Formule 1 omvatte vier jaar racen onder Renault macht in de junior categorieën in de Formule Renault 2.0, World Series door Renault en Formule Renault 3.5, alvorens de stap naar de Formule 1 halverwege het 2011 kampioenschap.

Previous Championships

2019 Daniel verzekerde zich als negende in het Rijderskampioenschap in zijn eerste raceseizoen als Renault F1 Team coureur. Hij leverde een seizoen-beste vierde plaats in de Italiaanse Grand Prix en eindigde in de punten op acht races gedurende het seizoen.
2018 Daniel eindigde als zesde in het Rijderskampioenschap na twee raceoverwinningen: de eerste in de Chinese Grand Prix, de tweede een beroemde triomf in de straten van Monaco. Daniel werd in augustus 2018 aangekondigd als Renault F1 Team coureur en maakte zijn debuut tijdens zijn thuis Grand Prix in Melbourne, Australië aan het begin van het seizoen 2019.
Illustration
Daniel Ricciardo

Official Partners

Team partners

Team partners

Drivers

Esteban Ocon

Esteban Ocon