Drivers

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Date of birth 30 May 1999
Place of birth Shanghai (China)
Nationality Chinees
2019 statistics

Zhou Guanyu

Biography

Het F1-team van Renault verwelkomt Guanyu Zhou als hun ontwikkelingscoureur. Guanyu gaat ook deel uitmaken van de Renault Sport Academy voor het jaar 2019. De in Shanghai geboren Guanyu is een van de meest getalenteerde racers in zijn geboorteland China en neemt in 2019 met UNI-Virtuosi Racing deel aan de voornaamste Formule 1-ondersteuningsserie, Formule 2. De 19-jarige coureur zal op twaalf evenementen op de Grand Prix-ondersteuningsrace racen en het plan is dat hij het team bijstaat in zijn rijdersimulator in Enstone.

Previous Championships

2019 Ontwikkelingscoureur voor het F1-team van Renault, lid van de Renault Sport Academy en coureur in het FIA Formule 2-kampioenschap met UNI-Virtuosi Racing.
2018 Guanyu eindigde op een achtste plaats tijdens de Europese Kampioenschappen van FIA Formule 3 en droeg bij aan het kampioenschap van Prema Theodore Racing met een puntenaantal van 203. In Pau ging het seizoen van Guanyu goed van start door de eerste race winnend af te sluiten, maar het eindigde ook sterk met een tweede overwinning tijdens de finale in Hockenheim. Het beste weekend van Guanyu vond plaats in de vierde wedstrijd op de kalender in Zandvoort, waar hij in drie races twee keer de tweede plaats opeiste en eenmaal als derde eindigde.
Guanyu Zhou

Official Partners

Team partners

Team partners

Drivers

Jack Aitken

Jack Aitken