Drivers

Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg

Race driver #27

Date of birth 19 August 1987
Place of birth Emmerich am Rhein, Duitsland
Nationality Duits
2019 statistics
Grand Prix started 156
Pole positions 1
Podiums 0
Wins 0

Nico Hülkenberg

Biography

Nico Hülkenberg sluit zich aan bij het Renault Sport Formula One™ Team met een indrukwekkende racecarrière voorafgaand aan zijn opzienbarende Formule 1-debuut in 2010. Hij behaalde kampioenstitels in de Formule BMW, A1GP en de GP2-serie. Nico behaalde ook een poleposition in zijn eerste F1-seizoen en won in 2015 bij zijn debuut met Porsche op het circuit van Le Mans.

Previous Championships

2017 In oktober 2016 werd aangekondigd dat Nico in 2017 de nieuwe coureur voor het Renault Sport Formule 1™ Team zou worden en zijn racedebuut zou maken voor het team tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne, Australië.
2014-2016 Nico keerde terug bij Force India voor een periode van drie jaar. Na de eerste drie races van het seizoen 2014 bezette hij de derde plaats bij het Coureurskampioenschap, achter de razendsnelle Mercedes-auto’s van Hamilton en Rosberg. Hij eindigde dat jaar viermaal op plek vijf en eindigde het seizoen op de negende plaats in het klassement. In 2015 werd Nico tiende in het Coureurskampioenschap. Buiten de Formule 1 maakte Nico voor Porsche zijn debuut in het World Endurance Championship. Samen met Nick Tandy en Earl Bamber eindigde hij als zesde in de 6 uur van Spa. Daarna behaalde het drietal de overwinning op het circuit van Le Mans, voor Nico zijn debuut in deze iconische race. In Nico’s laatste seizoen bij Force India eindigde hij als negende in het F1 Drivers’ Championship, waarmee hij Force India aan de vierde plek hielp in het constructeurskampioenschap.
Illustration

Official Partners

Team partners

Team partners

Drivers

Jack Aitken

Jack Aitken